Bezoek ANTWERPEN & GENT

www.discover-b.be

 

Met kwaliteitsgidsen.

Claude en Dominique stellen u voor:

 

 

Antwerpen: een aroma van cultuur, pracht & praal

Een gegidste rondleiding in Antwerpen is een absolute must:

Deze wondermooie metropolis is met een bevolking van een half miljoen inwoners de tweede stad in België. Ze is vooral gekend om haar enorme Europese haven (5de in de wereld). De schoonheid van de architectuur en de vriendelijkheid van de lokale bevolking maakt dit een aangename en vredige stad om te bezoeken. Wereldbekend als hoofdstad van de “diamant”, waaronder het slijpen, ongeveer 80% van de ruwe diamant en 50% van de geslepen diamant passeren langs Antwerpen.

De oorsprong van de naam Antwerpen komt van “aan de werpe”, dit staat voor “bij de dijken”. Een meer folkloristische legende vertelt dat een jonge Romeinse soldaat ‘Brabo’ de hand afkapte van een reus die de regio terroriseerde en deze over de Schelde gooide, “hand werpen”.

In de 16de eeuw was Antwerpen het financiële centrum van de wereld waar handelaars van overal op deze aardbol de meest verscheidene goederen aankochten en verkochten: bont, specerijen, edelstenen,… Het eerste Beursgebouw werd hier opgericht. Deze welvaart trok vele artiesten, architecten en intellectuelen aan. De Spaanse furie in 1585 maakte een einde aan deze weelde: 1/3 van de bevolking, meestal rijken en intellectuelen trokken naar andere oorden, vooral naar het noorden van Nederland, wat het begin inluidde van de Nederlandse Gouden Eeuw. Pas in de 20ste eeuw zal Antwerpen haar voorspoed terugvinden.

Dankzij haar lange en rijke culturele geschiedenis kan je in Antwerpen een bijna ontelbaar aantal schitterende gebouwen vinden uit verscheidene perioden, alsook vele prachtige musea. Vandaag is Antwerpen een internationale en trendy stad die het culturele, intellectuele en mode centrum van Vlaanderen is. Antwerpen, een stad met duizend facetten.

Claude en Dominique nodigen U uit om hen te volgen, in hun op maat gemaakte gidsbeurten, niet alleen langs de middeleeuwse straten maar ook in de vele musea, zoals het Rubenshuis, het Rockoxhuis, het huis van Plantin & Moretus, alsook de vele schitterende kerken, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Carolus Borromeuskerk, Sint-Paulus….Sint Baafskathedraal, Gildenhuizen, Gravensteen

Claude en Dominique nodigen U uit voor een gegidste rondleiding:

Gent een juweel aan de Leie

Gent is de grootste stad van het oude graafschap Vlaanderen. Het ligt op de samenvloeiing van de Schelde en de Leie, twee rivieren die vanaf de middeleeuwen tot op heden belangrijk zijn voor de economische ontwikkeling van de stad. Vandaag zijn er 250.000 inwoners, er is een zeehaven, een groot aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in nieuwe technologieën, een universiteit en je kan er een enorm aantal architecturale en culturele schatten vinden.

Vele historici beweren dat de naam Gent oorspronkelijk van het Keltische ‘Ganda’ komt wat niet minder dan samenvloeiing betekend.

Tijdens de 7de eeuw sticht Sint-Amandus 2 abdijen wat het begin inluidt van een constante economische groei.

De stad floreert vanaf de 11de eeuw en zal 65.000 zielen uitgroeien tijdens de 13de eeuw tot de grootste stad van Europa na Parijs. Het Belfort en de torens van de Sint-Baafs Kathedraal en de Sint-Nicolaas Kerk zijn enkele voorbeelden van de skyline uit deze periode van de Gentse geschiedenis. We mogen ook het ongelooflijke Gravensteen niet vergeten, een versterkte burcht midden in de stad die ons terug brengt naar de tijd van de ridders.

Een van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis is ook in Gent te vinden. Je kan er onmogelijk naast kijken, het is meest indrukwekkende kunstwerk uit de middeleeuwen ‘Het Lam Gods’. Claude en Dominique kunnen U meenemen doorheen deze polyptiek, die door de gebroeders Hubertus en Jan van Eyck werd geschilderd omstreeks 1430.

 

Voor meer informatie en reservering:

Gegidste rondleidingen 2/3 uur of hele dag

Tarief : € 129,00 / € 240,00

Mail: guides@discover-b.be

 

 

 

 

Terug Hoofdpagina

 

 

© discover-b.be 2015