Bezoek ANTWERPEN & GENT

www.discover-b.be


Met kwaliteitsgidsen.

Claude en Dominique stellen u voor:Antwerpen: een aroma van cultuur, pracht & praal

 

Een gegidste rondleiding in Antwerpen is een absolute must:

Deze wondermooie metropolis is met een bevolking van een half miljoen inwoners de tweede stad in België. Ze is vooral gekend om haar enorme Europese haven (5de in de wereld). De schoonheid van de architectuur en de vriendelijkheid van de lokale bevolking maakt dit een aangename en vredige stad om te bezoeken. Wereldbekend als hoofdstad van de “diamant”, waaronder het slijpen, ongeveer 80% van de ruwe diamant en 50% van de geslepen diamant passeren langs Antwerpen.

De oorsprong van de naam Antwerpen komt van “aan de werpe”, dit staat voor “bij de dijken”. Een meer folkloristische legende vertelt dat een jonge Romeinse soldaat ‘Brabo’ de hand afkapte van een reus die de regio terroriseerde en deze over de Schelde gooide, “hand werpen”.

In de 16de eeuw was Antwerpen het financiële centrum van de wereld waar handelaars van overal op deze aardbol de meest verscheidene goederen aankochten en verkochten: bont, specerijen, edelstenen,… Het eerste Beursgebouw werd hier opgericht. Deze welvaart trok vele artiesten, architecten en intellectuelen aan. De Spaanse furie in 1585 maakte een einde aan deze weelde: 1/3 van de bevolking, meestal rijken en intellectuelen trokken naar andere oorden, vooral naar het noorden van Nederland, wat het begin inluidde van de Nederlandse Gouden Eeuw. Pas in de 20ste eeuw zal Antwerpen haar voorspoed terugvinden.

Dankzij haar lange en rijke culturele geschiedenis kan je in Antwerpen een bijna ontelbaar aantal schitterende gebouwen vinden uit verscheidene perioden, alsook vele prachtige musea. Vandaag is Antwerpen een internationale en trendy stad die het culturele, intellectuele en mode centrum van Vlaanderen is. Antwerpen, een stad met duizend facetten.

Claude en Dominique nodigen U uit om hen te volgen, in hun op maat gemaakte gidsbeurten, niet alleen langs de middeleeuwse straten maar ook in de vele musea, zoals het Rubenshuis, het Rockoxhuis, het huis van Plantin & Moretus, alsook de vele schitterende kerken, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Carolus Borromeuskerk, Sint-Paulus….


 

Voor meer informatie en reservering:

Gegidste rondleidingen 2/3 uur of hele dag

Tarief : vanaf € 154,00   

Mail: guides@discover-b.be

Terug Hoofdpagina© discover-b.be 2023