Uw gidsen, Claude en Dominique, nodigen U uit voor een gegidste rondleiding:

 

 

Gent een juweel aan de Leie

 

Gent is de grootste stad van het oude graafschap Vlaanderen. Het ligt op de samenvloeiing van de Schelde en de Leie, twee rivieren die vanaf de middeleeuwen tot op heden belangrijk zijn voor de economische ontwikkeling van de stad. Vandaag zijn er 250.000 inwoners, er is een zeehaven, een groot aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in nieuwe technologieën, een universiteit en je kan er een enorm aantal architecturale en culturele schatten vinden.

 

Vele historici beweren dat de naam Gent oorspronkelijk van het Keltische ‘Ganda’ komt wat niet minder dan samenvloeiing betekend.

Tijdens de 7de eeuw sticht Sint-Amandus 2 abdijen wat het begin inluidt van een constante economische groei.

De stad floreert vanaf de 11de eeuw en zal 65.000 zielen uitgroeien tijdens de 13de eeuw tot de grootste stad van Europa na Parijs. Het Belfort en de torens van de Sint-Baafs Kathedraal en de Sint-Nicolaas Kerk zijn enkele voorbeelden van de skyline uit deze periode van de Gentse geschiedenis. We mogen ook het ongelooflijke Gravensteen niet vergeten, een versterkte burcht midden in de stad die ons terug brengt naar de tijd van de ridders.

 

Een van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis is ook in Gent te vinden. Je kan er onmogelijk naast kijken, het is meest indrukwekkende kunstwerk uit de middeleeuwen ‘Het Lam Gods’. Claude en Dominique kunnen U meenemen doorheen deze polyptiek, die door de gebroeders Hubertus en Jan van Eyck werd geschilderd omstreeks 1430.

 


Voor meer informatie en boeking:

Gegidste rondleidingen 2/3 uur of hele dag

Tarief : € 154,00  /  € 250,00

Mail: guides@discover-b.be

Terug Hoofdpagina© discover-b.be 2023