Leuke verhalen in en rond het Paleis van de Hertogen van Bourgondië en Keizer Karel :

het Coudenberg Museum


zie: https://coudenberg.brussels/fr


De overblijfselen van het paleis van Keizer Karel op de Koudenberg (Coudenberg in middeleeuwse taal) in Brussel zijn toegankelijk voor het publiek.


De restanten van het paleis van Keizer Karel liggen diep onder het Koningsplein verborgen. Bezoekers kunnen er op een maquette zien hoe het paleis er ooit heeft uitgezien. Het paleis is van in de twaalfde eeuw gegroeid tot de 18e eeuw. Het lag op een nogal frisse heuvel . Vandaar ook de naam 'Koudenberg'


Het paleis was in die tijd één van de meest prestigieuze paleizen in Europa. De hertogen van Brabant, die van Bourgondië, de Spaanse en Oostenrijkse heren en dames hebben er hun verblijfplaats van gemaakt.


In 1731 sloeg het noodlot echter toe en een zware brand legde alles in de as. Pas 40 jaar nadien, heeft men  delen van het paleis gesloopt en er de Koningswijk aangelegd zoals die er nu uitziet.


Dominique en Claude zullen u  de archeologische  site van Hoogstraeten gekoppeld aan die van het Koudenbergpaleis  tonen. De rondleiding gaat om een de leukste verhalen rond al de historische persoonlijkheden die nog deel uitmaken van onze cultuur: Filips de Goede, Albrecht en Isabella, Johanna de Wanzinnige, Maria-Elizabeth van Oostenrijk en ... Keizer Karel.Boeking: guides@discover-b.be

Prijs: Gids : € 130.00 + museum ticket

max 25 personen per gids© discover-B 2024


Terug hoofdpagina